WErkwijze

Commercieel Verbeteren wil u commercieel eruit laten halen wat er in zit met een beperkte investering van zowel geld als tijd. Uw totale tijdsinvestering is hierbij flexibel in te delen over verschillende dagen. Bij de start van de samenwerking wordt gezamenlijk de planning afgestemd.

Afhankelijk van de gekozen dienst worden er verschillende activiteiten uitgevoerd door Commercieel Verbeteren.

Hieronder worden deze activiteiten toegelicht.

 
 

Kennismaking:

Het begint altijd met een gratis kennismaking. U heeft de website bekeken, of beter nog via-via over Commercieel Verbeteren gehoord en bent nieuwsgierig. Via de link "boek nu" kunt u vervolgens direct een vrijblijvende telefonische kennismaking inplannen in onze agenda. Naast een wederzijdse kennismaking is het doel om te achterhalen hoe uw commerciële uitgangssituatie verbeterd kan worden.

Tijdsinvestering: de telefonische kennismaking duurt 30 minuten.

Commerciële Boost:

De Commerciële Boost is een online vragenlijst, opgebouwd rondom 9 commerciële onderwerpen, om winstpotentieel tot wel 25% te identificeren:

  1. Strategie

  2. Waarde drijvers

  3. Differentiatie

  4. Pakkettering

  5. Prijsmodel

  6. Prijsniveau

  7. Aanvullende diensten

  8. Conditionele korting

  9. Communicatie

Integraal onderdeel van de vragenlijst is een toelichting van de verschillende onderwerpen en praktische voorbeelden. Afhankelijk van de gemaakte afspraken wordt de Commerciële Boost door 1 of meerdere van uw collega's ingevuld.

Tijdsinvestering: het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten.

Interview:

Een telefonisch 1-1 diepte interview waarbij op een gestructureerde manier beter inzicht wordt verkregen in:

A) Het specifieke commerciële onderwerp waar u ondersteuning op wilt (Focus propositie)

B) Verdieping van de online vragenlijst als onderdeel van de Commerciële Boost (Inzicht & Ontwikkeling propositie)

Gedurende het interview wordt u bevraagd, uitgedaagd en hopelijk ook geïnspireerd.

Tijdsinvestering: het interview duurt 1 uur.

Terugkoppeling:

Dit is een fysieke afspraak bij u op kantoor waar de resultaten teruggekoppeld worden. Er wordt hierbij focus aangebracht op de commerciële onderwerpen die voor uw bedrijf het meeste potentieel hebben. Dit potentieel wordt zowel kwantitatief (euro's) als kwalitatief (oplossingsrichtingen) inzichtelijk gemaakt. Het potentieel kan afhankelijk van de commerciële maturiteit van uw organisatie oplopen tot wel 25% winstverbetering. Daarnaast besteedt Commercieel Verbeteren aandacht aan het identificeren van quick wins waarbij de gemaakte investering in de praktijk direct meer dan terugverdiend wordt. De basis hiervoor wordt gevormd door een beknopte schriftelijke terugkoppeling. Voor een optimale gedragenheid in uw organisatie is het belangrijk dat iedereen die bij het traject betrokken is bij de terugkoppeling aanwezig is.  

Tijdsinvestering: de terugkoppeling duurt 2 uur.

Afstemming:

Om de inspiratiesessie zo goed mogelijk voor te bereiden is het van belang om de inhoud van de sessie gezamenlijk af te stemmen. Op basis van de voorafgaande Commerciële Boost zal er door Commercieel Verbeteren een voorstel voor de agenda worden opgesteld. De meest relevante commerciële onderwerpen krijgen hierbij de meeste aandacht en worden waar mogelijk toegepast op uw bedrijf. Dit betekent in de praktijk dat er altijd nieuw materiaal dient te worden opgesteld voor de inspiratiesessie. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een concept pakkettering van uw diensten.

Tijdsinvestering: de telefonische afstemming duurt 1 uur.

Inspiratiesessie:

Delen van resultaten, inspiratie vanuit best practices en ontwikkeling van commerciële competenties. Dat is in een notendop wat u kunt verwachten van een inspiratiesessie door Commercieel Verbeteren. Dit wordt aangevuld met een reeks praktische voorbeelden en een gezonde dosis energie. De sessie is wat ons betreft geslaagd als uw collega's enthousiast zijn om zelf door te pakken en er in de sessie al een aantal concrete doelstellingen worden geformuleerd.

Tijdsinvestering: de inspiratiesessie duurt 3 uur.

Icons made by Freepik from www.flaticon.com 

 
 
 
 
 
Contact
  • LinkedIn Social Icon

Voor vragen kunt u ons een bericht sturen via het formulier.

​Mail:    

johan.maessen@commercieelverbeteren.nl​

 

Mobiel:

+31 641 369 590

KvK:    

71227008

 

Locatie:

Utrecht | Nederland

© 2018 door Johan Maessen | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement